pondelok 12. marca 2012

Plnené taštičky z lístkového cesta


Tieto taštičky prišli "do rany", keď som bola fakt zúfalá, čo navariť doma na obed. Možno to poznáte, ten pocit, že varíte dookola stále to isté. U nás doma je ďalšou výzvou aj to, navariť tak, aby to zjedla aj naša staršia dcéra. Tak som sa rozhodla skúsiť taštičky z lístkového cesta plnené špenátom a bryndzou.


Potrebujeme:
  • lístkové cesto 
  • čerstvý špenát (alebo mrazený)
  • vajce
  • cibuľa, cesnak
  • trochu mlieka
  • 2-3 zemiaky
  • 150 g bryndze
  • soľ, korenie a červená paprika podľa chuti




Na špenátovú plnku som si udusila čerstvý špenát s nadrobro nakrájanou cibuľkou, pridala cesnak a zaliala vajíčkom rozmiešaným v troche mlieka. Dochutila soľou a korením. 


  

Bryndzovú plnku som pripravila zo zemiakov, bryndze a červenej papriky. Najprv som si uvarila zemiaky v šupke, nechala vychladnúť, ošúpala a nastrúhala. Pridala bryndzu a červenú papriku.


 
 Z rozvaľkaného lístkového cesta som povykrajovala väčšie štvorčeky, doprostred dala plnku a prehla do trojuholníka. Poriadne po stranách popritláčala, aby cesto spolu pekne držalo.



Poukladala na plech a piekla vo vyhriatej rúre, kým sa povrch taštičiek neupiekol do zlatista.

A chutili a našej malej výmyselníčke.

Dobrú chuť!


Alexandra

6 komentárov:

  1. Ano, ano, všechno se řídí podle našich dětiček. Taky s tím bojuji dost často: čtyřletá si vymýšlí až hrůza, roční ještě naštěstí ne.
    Nejsem si jistá, jestli takhle plněné taštičky by ta starší snědla, ale my dospěláci určitě ano. Vypadají moc dobře.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Ja som bola našou dcérou veľmi milo prekvapená, že jej chutilo :))) . Takže u nás to bol všeobecný úspech. A vďaka za skvelú inšpiráciu, čo sa muffinov týka. Cez víkend som robila tie citrónové, čo si o nich písala, a boli skvelé.

      Odstrániť
  2. Jojo taštičky z listového těsta jsou vděčná záležitost, mi předevčírem měli plněné fazolemi s omáčkou , taky mňamka..hlavně je skvělé, že takto upravené jídlo se dá krásně použít jako oběd nebo svačina do práce :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. A keď viem, že ich zmlsá aj naša výmyselníčka, tak ich asi zaradím častejšie do programu :)))

      Odstrániť
  3. Máš ich perfektné.... aj dcérku :-)

    OdpovedaťOdstrániť