nedeľa 19. júna 2011

Pena z bielej čokolády


Luxusný a jednoduchý dezert, ktorý prekvapí svojou lahkosťou a uspokojí chute aj náročných gurmánov.  

Pena z bielej čokolády


Pre asi 6 osôb

  • 2 šľahačky
  • 2 biele čokolády / akákoľvek napr.Katy z Kauflandu/
  • ovocie /jahody, maliny.../
Vyšľaháme si šľahačku, vo vodnom kúpeli si roztopíme bielu čokoládu. K polovici šľahačky si pridáme roztopenú čokoládu a spolu vyšľaháme. Do tejto zmesi zľahka vmiešame zvyšnú časť šľahačky.Cukor nie je potrebný, čokoláda je dostatočne sladká. Penu dáme na hodinu do chladničky. Po vychladení plníme do pohárov, na vrch poukladáme ovocie podľa chuti. Úžasne vynikne   jemne kyslá chuť akéhokoľvek drobného ovocia /maliny,jahody,čerešne,višne,černice.../ so sladkou, mliečnou chuťou bielej čokolády. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára