pondelok, 12. decembra 2011

Medovníčky


Vianoce sa blížia a pečenie koláčikov je neodmysliteľnou súčasťou tohto predvianočného obdobia. Čo u nás nesmie bezpochyby chýbať na vianočnom stole, sú medovníčnky. 

Na medovníčky potrebujeme:
1000g hladká múka
400g práškový cukor
400g med
4 stredne veľké vajíčka
2 lyžičky sódy bikarbóny
3 lyžice medovníkového korenia

Múku zmiešame s cukrom, sódou bikarbónou a preosiatymi koreninami a celé ešte raz preosejeme. V zmesi spravíme jamku a prilejeme tekutý med a rozšľahané vajíčka. Vypracujeme cesto, vložíme do nádoby a zakryjeme alebo zabalíme do alobalu a dame aspoň na 2 dni do chladničky zrieť. Po dvoch dňoch ho na pomúčenej doske premiesime a rozvaľkáme na potrebnú hrúbku: na menšie tvary stačí 2-3 mm, na väčšie 3-4 mm. Pečieme pri teplote 200 oC asi 10 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára