Pri dvoch deťoch sa snažím, aby moje recepty boli nielen chutné, ale aj mimoriadne nenáročné na prípravu.
Aj keď rada varím a pečiem, niekedy nie je na to čas a treba len rýchlo nakŕmiť hladnú rodinu.Toto je práve ten recept, ktorý zasýti všetkých mäsožravcov a hladošov.
Pečená krkovička so zemiakmi
- 1 kg bravčová krkovička
- zmes korenia /grilovacie korenie,červená paprika, cesnak.../
- 1 kg zemiaky
- 1 cibuľa
Mäso si dopredu napácujeme. Pokrájané mäso na menšie plátky si naložíme do pácu /olej, 1 lyžica horčice, grilovacie korenie, soľ, korenie -podľa chuti/, najlepšie na noc. Ráno si mäso rozvrstvíme na plech spolu s pokrájanými zemiakmi a nakrájanou cibuľou.Pridáme trochu vody asi tak 1 dcl.Plech prikryjeme alobalom a pečieme asi hodinu. Po hodine odkryjeme a dopečieme takých 15 min.Podávame s bylinkovým dresingom, ktorý si priprávime z kyslej smotany dochutenej bylinkovou soľou.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára