piatok, 2. decembra 2011

Obed z jedného pekáča...



Pri dvoch deťoch sa snažím, aby moje recepty boli nielen chutné, ale aj mimoriadne nenáročné na prípravu.
Aj keď rada varím a pečiem, niekedy nie je na to čas a  treba len  rýchlo nakŕmiť hladnú rodinu.Toto je práve ten recept, ktorý zasýti všetkých mäsožravcov a hladošov.

Pečená krkovička so zemiakmi
  • 1 kg bravčová krkovička
  • zmes korenia /grilovacie korenie,červená paprika, cesnak.../
  • 1 kg zemiaky
  • 1 cibuľa

Mäso si dopredu napácujeme. Pokrájané mäso na menšie plátky si naložíme do pácu /olej, 1 lyžica horčice, grilovacie korenie, soľ, korenie -podľa chuti/, najlepšie na noc. Ráno si mäso rozvrstvíme na plech spolu s pokrájanými zemiakmi a nakrájanou cibuľou.Pridáme trochu vody asi tak 1 dcl.Plech prikryjeme alobalom a pečieme asi hodinu. Po hodine odkryjeme a dopečieme takých 15 min.Podávame s bylinkovým dresingom, ktorý si priprávime z kyslej smotany dochutenej bylinkovou soľou.






Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára