utorok 3. mája 2011

Šatky a šály – neoddeliteľný módny doplnok

  Just scarves



Šatky a šály predstavujú módny doplnok, ktorý má úžasnú silu – dokáže vyzdvihnúť a podporiť, či jemne kamuflovať, môžu dodávať jemný akcent či pôsobiť ako hlavný a výrazný detail vášho oblečenia. Môžeme si nimi ozdobiť šaty, kostýmy, sukne, blúzky, rifle ... alebo ich použiť ako samostatný odev. Každé oblečenie, aj to, ktorému sme už nedávali žiadnu nádej, sa pomocou malých detailov dokáže zmeniť na nepoznanie. 
Možeme si ju uviazať do výstrihu alebo uzlom dozadu, či s cípmi umiestnenými cez rameno (a la Ferdo Mravec). Alebo si ju uviazať do efektného uzla, či len tak voľne prehodiť cez ramená. Veľmi dobre poslúži tiež ako opasok, ak si ju prevlečieme cez putká alebo ako skvelý pomocník pri úprave vlasov.
V lete je veľkým hitom pláží "šatkové oblečenie". Využitie šatky je aj v tomto prípade mnohostranné. Previazaná cez boky výborne nahradí sukňu, šikovnejším sa určite podarí uzol za krkom a hneď sú šaty na svete. Z menších šatiek sa môže uviazať originálna plážová podprsenka.
Šatky či šály môžeme ladiť tón v tóne, zvoliť rovnakú farebnosť či kontrast. Farebná škála je skutočne veľmi bohatá, každá z nás si určite vyberie. Dôležité však je, aby sme nezabúdali na podobnosť materiálu so zvoleným oblečením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára