štvrtok 5. mája 2011

NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ V BRATISLAVE 2011

Ako stráviť príjemne túto sobotu? Vyberte sa s celou rodinou na cestu za poznaním. Slovenské múzeá a galérie v sobotu 14.5.2011 organizuje akciu „ Noc múzeí“. Múzeá a galérie budú mať otvorené dvere až do noci.

Vstupné
Počas akcie platí jednotné vstupné 1,50 €/ osoba, ktoré zaplatíte v prvom navštívenom múzeu, alebo galérii a ďaľšie vstupné máte po celý deň zadarmo.


DOPRAVNÉ ZAUJÍMAVOSTI POČAS PODUJATIA:
Historický autobus: Počas podujatia bude premávať Historický autobus od 13.00 do 19.00 h v hodinových intervaloch od budovy SNM na Vajanského nábreží k Vodárenskému múzeu BVS, a.s. a späť. Prvý odchod bude od budovy SNM o 13.00 h.
Prešporáčik: Počas dňa bude pre návštevníkov podujatia jazdiť zadarmo Prešporáčik. Návštevník sa musí preukázať vstupenkou.
Parný vlak: Jazda parného vlaku na trati Bratislava hl. st. Bratislava – Lamač – Bratislava východ
Historický motorový vlak: Jazda Historického motorového vlaku na trati: Bratislava hl. st. – depo Bratislava východ a depo Bratislava východ – Bratislava hl. st.


Niekoľko tipov:

Detské múzeum- môžte navštíviť detské tvorivé dielne,bezpečný a hravý detský kútik, detskú cukráreň 



SNM–Prírodovedné múzeum-  pozorovanie nočnej oblohy, rátanie kostí, prechádzka horami i lesmi.
SNM – Archeologické  múzeum- objavovanie, čo sa skrýva v zemi. Ochutnávka stredovekej kuchyne.
Múzeum  mesta Bratislavy- návšteva študijného depozitu skla, porcelánu a keramiky
STM – Múzeum dopravy -okrem stálej expozície a výstavy s lektorským sprievodom, prezentácia filmov, možnosť povoziť sa na drezine, alebo spolujazda na stanovišti rušňovodiča parného rušňa ALBATROS 498.104. Najmenších návštevníkov určite poteší modelové koľajisko.
Múzeum školstva a pedagogikyprezradia Vám všetko o dejinách školstva na Slovensku od Veľkej Moravy až po prvú univerzitu.

Zoznam zapojených galérií a múzeií a tiež rozpis podujatí nájdete tu: www.muzeum.sk/nocmuzeiagalerii/nmg2011/ba.php

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára