piatok 8. apríla 2011

Čo si dokážeme sami vyrobiť, alebo TAPETY na rôzny spôsob

... a pritom stačí len malá inšpirácia na návšteve u susedov J . Nikdy neviete, kde Vás môžu postretnúť skvelé nápady. Stačí si ich len všimnúť a neskôr aj zúžitkovať.

My sme tak doma dopadli s tapetami. Prvotný nápad bol vyrobiť si nábytok do chodby a neskôr sa tapeta okrem chodby vyskytla aj na iných miestach. Ale pekne po poriadku.

Vešiaková stena.
Stačí skutočne veľmi málo. Mali sme inšpiráciu od susedov, vybrali si tapetu, ktorá sa nám páčila a najlepšie sa hodila tam, kam sme potrebovali. Na trhu je v dnešnej dobe neuveriteľne široká ponuka rôznych druhov, farieb, kombinácii, ... V špecializovaných predajniach Vám veľmi radi poradia, aký typ tapety a tiež lepidla sa najlepšie hodí na ten ktorý povrch a koľko toho potrebujete. Mali sme teda tapetu, zadovážili si drevotrieskovú dosku. Tú sme si kúpili v obchodnej sieti, kde predávajú tovar pre dom, bývanie a záhradu – narezali nám ju na mieru. No a nakoniec sme si vybrali vešiakové kovanie, aby sa malo kam vešať. Doma sme si všetko pripravili. Tapetu nalepili na dosku tak, aby boli oblepené aj boky (aby to pekne vyzeralo), pripevnili vešiakové kovanie. Nakoniec sme dosku priložili na stenu, predvŕtali diery cez dosku do steny, do dierok v stene dali hmoždinky a dosku prišróbovali.
Finálna verzia nášho „chodbového nábytku“ je otapetovaná doska doplnená o botníky, policu na topánky a vrchnú odkladaciu policu.



Tapeta v priestore.
Keď sme kupovali tapetu, kúpili sme jej viac ako bolo treba a čo to nám z nej ešte zostalo. Do domácnosti sme si zaobstarali obývačkovú stenu, ktorá stojí v priestore, aby ho predeľovala a jej zadná časť bola vážne otrasná. Tak sme využili tapetu. Je to veľmi efektné. Jednoducho sme len tapetu nalepili na tú nepeknú zadnú časť a bolo.



Tapeta na klasický spôsob v malom.
A keďže i po tomto všetkom nám z tapety ešte zostalo, nalepili sme si ju jednoducho na stenu. Neotapetovali sme celé steny, použili sme ju len ako detail.




Cervicka


1 komentár: