štvrtok 14. apríla 2011

Nesmrteľné „jeans“



Všetko sa to začalo pokusom vyrobiť pracovné nohavice, ktoré sa nikdy neroztrhnú a zrodila sa hviezda- nesmrteľné džínsy.
Ich stvoritel Levi sa narodil v nemeckom Buttenheime v roku 1829 v obchodníckej židovskej rodine. Pochádzal zo šiestich súrodencov a od mlada bol zvyknutý tvrdo pracovať.
Po smrti otca sa bratia Straussovci vybrali do Ameriky, kde sa rozdelili. Starší Jonas si otvoril dielňu ako prvý, Levi nasmeroval svoje obchodné cesty do San Franciska.
Pôvodne sa tieto pracovné nohavice šili z nepremokavého plátna, z ktorého mali byť vyrobené stany. Samotný názov "jeans" vznikol neskôr podľa mena janovskej lode privážajúcej tkaninu do Ameriky. Prvé kusy nohavíc mali veľký úspech pre svoju kvalitu a pohodlnosť. V roku 1863 Levi pomenoval svoju firmu na Levi Strauss & Co. V roku 1873, Levi Strauss a krajčír Jacob Davis patentovali proces ukladania nitov na nohavice kvôli ich spevneniu, a prvé Levi's® džínsy boli na svete.
Tieto pôvodne pracovné nohavice sa stali kultovým odevom  mládeže v povojnovej Európe, ako prostriedok na vyjadrenie slobody a dobrodružstva. Dnes je Levi´s najuznávanejšia džínsová značka na svete a predáva sa vo viac ako 160-tich krajinách. Džínsy sú obľúbené najmä vďaka svojej kvalite, originalite a neustálej inovácii.
Najobľúbenejšie sa stali v Európe džínsy Levi´s 501, ktoré mali úzky, rovný strih, boli pohodlné a unisex-vhodné pre mužov aj pre ženy. V modeloch pre voľný čas sa jednotkou stal strih Levi´s 501 Schrink-to-fit, ktorý sa kombinoval s kvalitným športovým sakom.



http://www.google.com/


http://www.google.com/

Materiál –Denim, z ktorého sa džínsy šijú, je odolný a pevný materiál, vyrobený z bavlny a v súčasnosti doplnený o nové elastické vlákna. Pre klasický denim je typická modrá farba – blue denim, ktorého osnova sa farbí najstarším textilným farbivom indigom.

Roky boli moje najobľúbenejšie džínsy práve model 501, ale s pribudajúcimi rokmi,ako sa mi menila postava som siahla skôr po ženských strihoch s prímesou elasténu.Výhodou tejto značky je, že si medzi veľkým výberom modelov a strihov vyberie žena každej postavy a výšky.
Myslím si, že na mladej žene nič nie je viac sexi ako dobre padnúce tmavomodré džínsy s obyčajným bielym tričkom. 



Dnes sú na trhu špeciálne džínsy určené ženám rôznych postáv- Levi's Curve ID
Nové dokonale padnúce strihy boli vytvorené podľa štúdie telesných skenov viac než 60.000 žien, ktorá identifikovala tri základné tvary tela. Systém merania Levi's Curve ID reflektuje individuálne ženské proporcie. Správny strih sa zisťuje podľa rozdielu medzi obvodom bokov a zadočku - čím je rozdiel vyšší, tým sú krivky výraznejšie. Podľa týchto proporcií pripravil Levi's nový systém veľkostí, ktoré nesú označenie Slight, Demi a Bold Curve.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára