Mrkvový koláč s polevou "cream cheese "
Korpus
- 3 vajcia
- 3 polievkové lyžice kryštáľového cukru
- 4 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- 1/2 Kondenzované mlieko sladené /Salko/
- 150 g polohrubá múka
- 1/2 balíčka prášku do pečenia
- 1 lyžička citrónová šťava
- 1 lyžička citrónová kôra
- 1/2 hrnčeka hrozienok
- 1/2 hrnčeka orieškov posekaných
- 1/2 hrnčeka mletých / vlašské, mandle.../
- 2 veľké mrkvy /strúhané/
Poleva
- 200 g "cream cheese" / Lučina, Philadelphia, smotanová nátierka.../
- zvyšná 1/2 kondenzovaného mlieka
Postup:
Vyšľaháme si vajcia spolu s cukrom elektrickým šľahačom do hustej peny. Pridáme olej, 1/2 konzervy kond. mlieka, múku, prášok do peč. znova zašľaháme,na koniec pridáme strúhanú mrkvu,citrónovú šťavu a kôru, oriešky, hrozienka, prípadne iné sušené ovocie.Pečieme 180°C/ 45-50 min.
Po vychladnutí potrieme polevou.
Na polevu si vymiešame syr so zvyšnou polovicou kondenzovaného mlieka, pre pikantnejšiu chuť môžeme pridať lyžičku citrónovej šťavy.
Dobrú chuť
Biba
Vypadá náramně ! Na nějaký mrkvový koláč se chystám, děkuju za tip ;)
OdpovedaťOdstrániťIlona
Určite vyskusaj, je super! Dakujeme za navstevu
Odstrániťklasická 24 cm forma? ďakujem :-)
OdpovedaťOdstrániťtak som to riskla a spravila som ho do 20 cm formy a myslím, že to bolo tak akurát, v 24-ke by bol asi príliš nízky. doteraz som robila carrot cake podľa tohto receptu http://www.apetitonline.cz/recepty/5443-orechovomrkvove-rezy-s-kremovou-polevou.html a bol tiež výborný, ale na tvojom sa mi veľmi páčil ten nápad zo salkom a musím, povedať, že bola veľká chyba robiť ho večer - ešte teplý, bez polevy som ho hádzala do seba ako keby som týždeň nejedla, taký bol dobrý :-)))
OdpovedaťOdstrániťVyskusala som! Mala som 28 cm okruhly korpus, tak som dala so vsetkeho o 1/3 navyse a vyslo to presne! Do frostingu som pridala vanilkovy cukor. Je vyborna! Dakujeme :-)!
OdpovedaťOdstrániťpráve dopečený, aj keď s malými úpravami. cesto som mala veľmi tuhé, tak som pridala ešte 2 polievkové lyžice horúcej vody, vďaka čomu je teraz koláčik krásne nadýchaný. a polevu som mala z nejakého neznámeho dôvodu veľmi riedku, vôbec to nevyzeralo ako na obrázku, tak som pridala ešte nátierkové maslo, kým som nedostala požadovanú hustotu. ale je skvelýýýý!!!!! mockrát ďakujem za receptík :)
OdpovedaťOdstrániť