sobota 25. februára 2012

Pečené zemiaky so špenátom a s fetou


Ďaľšie jedlo z kategórie "rýchle večere". Milujem jednoduché jedlá na prípravu , ale aj čo sa týka použitých ingrediencií . V tomto dominuje špenát.V poslednom čase ho kupujem dosť často a to hlavne čerstvý /ďaľší zdroj železa/. Je síce o niečo drahší ako mrazený pretlak, ale dá sa použiť na sto rôznych spôsobov. 

Pečené zemiaky so špenátom a s fetou
  • zemiaky
  • špenát
  • syr balkánskeho typu
  • soľ,rasca,cesnak,červená paprika...
  • trochu slnečnicového oleja


Zemiaky očistíme, nakrájame, dáme na plech, posolíme, podľa chuti okoreníme, pokvapkáme olejom ,/ja ešte pridávam asi 1dcl vody- voda sa počas pečenia odparuje a zemiačky sú zvonku upečené vo vnútri zostanú krásne šťavnaté/ a dáme piecť /200°C 25-30 min/.
Špenát si sparíme, mierne osolíme, ochutíme cesnakom.
Na upečené zemiaky navrstvíme špenát a na vrch pridáme nakrájanú fetu. Môžete použiť aj tvaroh, cottage chesse, alebo ricottu. Ale ja preferujem jemnú chuť špenátu práve v kombinácii so slanou fetou.

 A večera je hotová.


Dobrú chuť !


Biba

8 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Take jednoduche jedlo, ale v jednoduchosti je krasa...

      Odstrániť
  2. Mnaaaam! jednoducho skvele!!! vsetko co mam rada, zemiaky, spenat a feta!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Cervicko a Vivo,
    tak jsem tu zas dnes opisovala jak divá recepty a o víkendu (možná už před víkendem) bude čóro móro ;-) a chci vyzkoušet spoustu kuchařských čar od vás! ;-) Zrovna tyhle brambory se špenátem vypadají úžasně a dokonce i levně. Mňamóza! ;-)
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujeme za navstevu a tesime sa ze sa recepty pacia, urcite nieco vyskusaj :)

      Odstrániť
  4. Jéé to vypadá tak lahodně!!

    http://goldengrasszn.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť