Ďaľšie jedlo z kategórie "rýchle večere". Milujem jednoduché jedlá na prípravu , ale aj čo sa týka použitých ingrediencií . V tomto dominuje špenát.V poslednom čase ho kupujem dosť často a to hlavne čerstvý /ďaľší zdroj železa/. Je síce o niečo drahší ako mrazený pretlak, ale dá sa použiť na sto rôznych spôsobov.
Pečené zemiaky so špenátom a s fetou
- zemiaky
- špenát
- syr balkánskeho typu
- soľ,rasca,cesnak,červená paprika...
- trochu slnečnicového oleja
Zemiaky očistíme, nakrájame, dáme na plech, posolíme, podľa chuti okoreníme, pokvapkáme olejom ,/ja ešte pridávam asi 1dcl vody- voda sa počas pečenia odparuje a zemiačky sú zvonku upečené vo vnútri zostanú krásne šťavnaté/ a dáme piecť /200°C 25-30 min/.
Špenát si sparíme, mierne osolíme, ochutíme cesnakom.
Na upečené zemiaky navrstvíme špenát a na vrch pridáme nakrájanú fetu. Môžete použiť aj tvaroh, cottage chesse, alebo ricottu. Ale ja preferujem jemnú chuť špenátu práve v kombinácii so slanou fetou.
A večera je hotová.
Dobrú chuť !
Biba
vyzerá to chutne.
OdpovedaťOdstrániťTake jednoduche jedlo, ale v jednoduchosti je krasa...
OdstrániťMnaaaam! jednoducho skvele!!! vsetko co mam rada, zemiaky, spenat a feta!!!!
OdpovedaťOdstrániťDakujem, to su aj moje oblubene :)
OdstrániťCervicko a Vivo,
OdpovedaťOdstrániťtak jsem tu zas dnes opisovala jak divá recepty a o víkendu (možná už před víkendem) bude čóro móro ;-) a chci vyzkoušet spoustu kuchařských čar od vás! ;-) Zrovna tyhle brambory se špenátem vypadají úžasně a dokonce i levně. Mňamóza! ;-)
Vivi
Dakujeme za navstevu a tesime sa ze sa recepty pacia, urcite nieco vyskusaj :)
OdstrániťJéé to vypadá tak lahodně!!
OdpovedaťOdstrániťhttp://goldengrasszn.blogspot.com/
Dakujeme, je to ozaj mnami...
Odstrániť