Veľmi svieži a ľahký koláč, ktorým potešíte svoje i kohokoľvek chuťové poháriky.
Korpus mierne zkaramelizovaný, jemná mliečna tvarohová plnka a toto všetko doplnené kyslastým želé. Recept, ktorý mi poradila kamarátka a veru stojí za to, ho vyskúšať.
Cesto:
- 160 g polohrubej múky
- 80 g masla
- 150 g práškového cukru
- 1 vajce
- 1 lyžica prášku do pečiva
- štipka soli
- lyžica kakaa
Tvarohová plnka:
- 120 g masla
- 100 g práškového cukru
- 500 g jemného tvarohu
- 1 vanilínový cukor
- 1/4 vanilkového pudingu (prášku)
Želé:
- 3 dcl vody
- citrónový alebo pomarančový tang (alebo iný podobný instantný nápoj)
- 1/4 vanilkového pudingu
- citrodeko alebo kyselina citrónová (štipku)
Suroviny na cesto spolu dobre vymiešame. Dostaneme tuhšie cesto, ktoré dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Najlepšie pri tom pomôžu ruky, pretože cesto je tuhé a treba, aby po stranách formy prečnievalo také 2-3 cm.
Pečieme 20 až 25 minút.
Vymiešame suroviny na tvarohovú plnku a zmesou potrieme upečený a vychladnutý korpus.
Pripravíme si želé. Instantý nápoj rozmiešame vo vode a pridáme vanilkový puding a trošičku kyseliny citrónovej (to len aby bolo želé kyslejšie). Dáme variť, kým zmes zhustne. Potom ňou potrieme korpus s tvarohovou plnkou. Stačí iba v tenkej vrstve.
Dobrú chuť!
Zvyšok želé môžete dať do pohárikov a napríklad deťúrence si tak môžu pekne zamaškrtiť.
Taková dobrota na večer? To jsem neměla dělat, protože se mi sbíhají sliny. Vypadá naprosto úžasně.
OdpovedaťOdstrániťDakujem ;) . Chuti tusim este lepsie ako uvyzera.
OdpovedaťOdstrániťOdporucam vyskusat.
Takovéto dezerty mám nejradši :) A tvaroh je jedna z mých nej přísad :)
OdpovedaťOdstrániťUplne suhlasim ;) U nas tvaroch nesmie v chladnicke chybat.
OdpovedaťOdstrániť