nedeľa, 5. februára 2012

Cheese cake alebo Tvarohový koláč




Veľmi svieži a ľahký koláč, ktorým potešíte svoje i kohokoľvek chuťové poháriky. 

Korpus mierne zkaramelizovaný, jemná mliečna tvarohová plnka a toto všetko doplnené kyslastým želé. Recept, ktorý mi poradila kamarátka a veru stojí za to, ho vyskúšať.

Cesto:
  • 160 g polohrubej múky
  • 80 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • štipka soli
  • lyžica kakaa

Tvarohová plnka:
  • 120 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 500 g jemného tvarohu
  • 1 vanilínový cukor
  • 1/4 vanilkového pudingu (prášku)

Želé:
  • 3 dcl vody
  • citrónový alebo pomarančový tang (alebo iný podobný instantný nápoj)
  • 1/4 vanilkového pudingu
  • citrodeko alebo kyselina citrónová (štipku)





Suroviny na cesto spolu dobre vymiešame. Dostaneme tuhšie cesto, ktoré dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Najlepšie pri tom pomôžu ruky, pretože cesto je tuhé a treba, aby po stranách formy prečnievalo také 2-3 cm.


Pečieme 20 až 25 minút.




Vymiešame suroviny na tvarohovú plnku a zmesou potrieme upečený a vychladnutý korpus.




Pripravíme si želé. Instantý nápoj rozmiešame vo vode a pridáme vanilkový puding a trošičku kyseliny citrónovej (to len aby bolo želé kyslejšie). Dáme variť, kým zmes zhustne. Potom ňou potrieme korpus s tvarohovou plnkou. Stačí iba v tenkej vrstve.


Dobrú chuť!



Zvyšok želé môžete dať do pohárikov a napríklad deťúrence si tak môžu pekne zamaškrtiť.

4 komentáre:

  1. Taková dobrota na večer? To jsem neměla dělat, protože se mi sbíhají sliny. Vypadá naprosto úžasně.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem ;) . Chuti tusim este lepsie ako uvyzera.
    Odporucam vyskusat.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Takovéto dezerty mám nejradši :) A tvaroh je jedna z mých nej přísad :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Uplne suhlasim ;) U nas tvaroch nesmie v chladnicke chybat.

    OdpovedaťOdstrániť