utorok 7. februára 2012

Hummus



Nerobím ho často, ale keď ho z času-načas pripravím, neviem sa ho dojesť.
Hummus

  • 500 g cícer
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • tahini- sezamová pasta / nemusí byť/
  • soľ
  • čierne korenie
  • citrónová šťava



Namočíme si cícer /najlepšie cez noc/,vodu zlejeme a dáme variť.Trvá to asi 1,5-2 hodiny. Po uvarení ho rozmixujeme spolu s nakrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, olivovým olejom.Tahini  pastu môžme aj nemusíme pridať, dnes je už v obchodoch dostať, ale ja ju vynechávam, namiesto toho môžte pridať  trochu sezamu.Vzniknutú masu dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
Podávame s arabským chlebom, ale kľudne ho môžme natrieť aj na bagetky, alebo iné ľubovolné pečivo.


Biba

1 komentár:

  1. ďakujem za pekný komentár a odwiedzinki ... prezreli váš blog a ja som naozaj sięspodobał osobitné pravidlá skúste to určite pozdravia

    OdpovedaťOdstrániť