štvrtok, 10. novembra 2011

Krémová tekvicová polievka

 

Z máloktorej zeleniny sa dá vytvoriť hladšie pyré než z tekvice. Polievka z nej je v skutku neprekonateľná J .

Potrebujeme: olivový olej, 2 cibule nakrájané na jemno, niekoľko strúčikov cesnaku, 1 kg tekvice (ja som opäť použila hokkaido), 700 ml akéhoľvek vývaru, 150 ml smotany na šľahanie alebo na varenie, soľ a korenie na dochutenie





Nechajte cibuľku speniť v hrnci na oleji, kým je mäkká. Pridajte tekvicu a zhruba 10 minút ju za občasného miešania opekajte, kým začne byť mäkkšia.

  
Pridajte vývar, soľ a korenie. Privedte k varu a asi 10 minút pozvoľna varte. Keď je tekvica už mäkká, pridajte smotanu, priveďte opäť k varu a potom rozmixujte. 



Ak chcete mať polievku dokonale sametovo hladkú, možete ju ešte prepasírovať.




Pri servírovaní môžete polievku ozdobiť vylúpanými tekvicovými jadierkami a kúskami opečeného chlebíka. Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára