Z máloktorej
zeleniny sa dá vytvoriť hladšie pyré než z tekvice. Polievka z nej je
v skutku neprekonateľná J .
Potrebujeme: olivový
olej, 2 cibule nakrájané na jemno, niekoľko strúčikov cesnaku, 1 kg tekvice (ja som opäť použila hokkaido),
700 ml akéhoľvek vývaru, 150 ml smotany na šľahanie alebo na varenie, soľ
a korenie na dochutenie
Nechajte cibuľku speniť v hrnci na oleji, kým je mäkká. Pridajte tekvicu a zhruba 10 minút ju za občasného miešania opekajte, kým začne byť mäkkšia.
Pridajte vývar, soľ a korenie. Privedte k varu a asi 10 minút pozvoľna varte. Keď je tekvica už mäkká, pridajte smotanu, priveďte opäť k varu a potom rozmixujte.
Ak chcete mať
polievku dokonale sametovo hladkú, možete ju ešte prepasírovať.
Pri servírovaní
môžete polievku ozdobiť vylúpanými tekvicovými jadierkami a kúskami
opečeného chlebíka. Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára