Pečené jabĺčka s karamelovými krutónmi
Superrýchly, superjednoduchý a superchutný jesenný dezert. Na jeho prípravu potrebujete :
- jablká
- cukor kryštálový
- škorica /škoricový cukor/
- biely toastový chlieb
Jablká si prekrojíme, vyberieme jaderník a položíme na plech s papierom na pečenie./ten používam vždy a všade-nemusím drhnúť potom plech./
Jabĺčka si posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť./200°C, 20-30 min./
Krutóny si pripravíme s bieleho toastového chleba. Ja si ho nakrájam na kocky a dám si ho usušiť do mikrovlnky.
Na panvici rozpustíme cukor a do toho nasypeme krutóny a masu miešame, kým sa nám nevytvorí na ich povrchu karamel.
Upečené jablká posypeme karamelovými krutónmi. Keď chceme vytvoriť luxusnejšiu verziu tohto dezertu, podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára