utorok, 15. novembra 2011

Škoricové hniezda


Ďaľšia klasika  s vôňou škorice. 
Koláčiky ako stvorené na sychravé, jesenné dlhé večery. Milujem ich, keď sú čerstvé, ešte teplé a chrumkavé.
Klasické, kysnuté cesto som si pripravila  v domácej pekárni. 

Odkedy mám domácu pekáreň viac ako na samotné pečenie chleba ju používam na prípravu kysnutého cesta, ktoré sa v nej vždy podarí a krásne aj vykysne.

Škoricové hniezda


Cesto
  • 500 g polohrubá múka
  • 2,5 dcl mlieko
  • 2 dcl olej
  • 3 čl sušené kvasnice
  • 2 pl cukor kryštálový
  • 1 čl soľ
  • 1 vajce
Plnka
  • maslo
  • škoricový cukor
  • 1 vajce na potretie


Všetky ingrediencie si dáme do domácej pekárne. Najprv dáme tekuté ingrediencie, potom nasledujú sypké.Úplne navrch pridáme sušené kvasnice a zapneme program na prípravu cesta.Po ukončení programu cesto vyberieme a vyvaľkáme.Na vrch poukladáme maslo a posypeme škoricovým cukrom. Maslom a cukrom nešetríme / môžeme si maslo nechať trochu roztopiť a vymiešať aj s cukrom a spolu naniesť/.



Zrolujeme a krájame kolieska asi 1,5 cm hrubé.



Poukladáme na plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme ešte kryštáľovým cukrom.





Pečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára