Ďaľšia klasika s vôňou škorice.
Koláčiky ako stvorené na sychravé, jesenné dlhé večery. Milujem ich, keď sú čerstvé, ešte teplé a chrumkavé.
Koláčiky ako stvorené na sychravé, jesenné dlhé večery. Milujem ich, keď sú čerstvé, ešte teplé a chrumkavé.
Klasické, kysnuté cesto som si pripravila v domácej pekárni.
Odkedy mám domácu pekáreň viac ako na samotné pečenie chleba ju používam na prípravu kysnutého cesta, ktoré sa v nej vždy podarí a krásne aj vykysne.
Škoricové hniezda
Cesto
Cesto
- 500 g polohrubá múka
- 2,5 dcl mlieko
- 2 dcl olej
- 3 čl sušené kvasnice
- 2 pl cukor kryštálový
- 1 čl soľ
- 1 vajce
Plnka
- maslo
- škoricový cukor
- 1 vajce na potretie
Všetky ingrediencie si dáme do domácej pekárne. Najprv dáme tekuté ingrediencie, potom nasledujú sypké.Úplne navrch pridáme sušené kvasnice a zapneme program na prípravu cesta.Po ukončení programu cesto vyberieme a vyvaľkáme.Na vrch poukladáme maslo a posypeme škoricovým cukrom. Maslom a cukrom nešetríme / môžeme si maslo nechať trochu roztopiť a vymiešať aj s cukrom a spolu naniesť/.
Zrolujeme a krájame kolieska asi 1,5 cm hrubé.
Poukladáme na plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme ešte kryštáľovým cukrom.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára