Mám ďalší, jednoduchý tip do kuchyne, ktorý používam. Je to vlastne
taký nápad ako ušetriť a zároveň mať stále po ruke čerstvý, nastrúhaný
syr.
Určite to poznáte. Kúpite si syr s plánom
použiť ho na nejaký super recept, či už na zapekanie, alebo len na spestrenie
jedla. Skôr ako ho použijete, zistíte, že sa minul. Ja som tento problém
vyriešila tak, že si syr nastrúham a dám do balíčkov zamraziť. Nakúpim si
väčšie množstvo syru a urobím si zásoby. Pred použitím balíček vyberiem a nechám
rozmraziť pri izbovej teplote. Takto rozmrazený syr potom použijem na špagety,
alebo na zapekanie. Vyberiem si len toľko, koľko potrebujem.
Takto uskladniť si môžete aj nastrúhaný
parmezán, ktorý oživí každý pokrm.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára