piatok 17. februára 2012

Brokolicové fašírky


Milujem brokolicu v každej jej forme, zapečenú, varenú, ako krémovú polievku. Žiaľ, môj syn brokolicu až tak neobľubuje a tak som zaradila k svojim receptom aj tento-Brokolicové fašírky.Toto je jediná podoba, v ktorej je podľa neho brokolica mňam.


Brokolicové fašírky
(asi 16 ks)
  •  brokolica čerstvá, alebo 300 g balenie mrazená
  • 2 ks syr v črievku /2x100g/ 
  • 1 vajce
  • strúhanka
  • soľ
  • cesnak




Brokolicu si predvaríme /ja ju varím v pare, aby zostala krásne zelená a plná vitamínov/ a vychladenú rozmixujeme s taveným syrom, pridáme trochu soli /bylinková soľ/,roztlačený cesnak, vajce, strúhanku.
Zo zmesi formujeme malé fašírky a vysmážame na rozpálenom oleji.


Po vysmažení necháme prebytočný tuk odtiecť /vsiaknuť do papieroveho obrúsku/ a podávame. Nám to doma najviac chutí so zemiakovým pyré, ale chutné sú aj len so zeleninovým šalátom.



Dobrú chuť
Biba

8 komentárov:

  1. Mňam, to určitě vyzkouším, a už teď se na to těším!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to take celkom jednoduche jedlo a ked to deckam naservirujes s hranolkami urcite im to bude chutit aspon moj syn/8 r/ to ma velmi rad a pritom brokolicu nemusi...

      Odstrániť
  2. To je vynikající trik pro "nemilovníky" brokolice. Ale my brokoličku milujeme a to v jakékoliv podobě. Tenhle recept do své kuchařské /jak já říkám "čarodějnické" knihy/ určitě zařadím ;-).
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ju tiez milujem vo vsetkych podobach, ale deti by boli najradsej keby kazdy den boli na obed spageti, alebo pizza. Prave preto tu publikujem recepty ktore mam odskusane na vlastnom dietati a krore detom budu zarucene chutit.Ine je robit recepty pre dospelych vselijake zeleninky a exoticke dobroty, ale co ked mas doma deti a musis varit denne?!

      Odstrániť